Lækre opskrifter fra Stampenborg's køkken

  1. November 2016: Gratineret græskar

    November 2016: Gratineret græskar

    Oprettet d.

    Denne opskrift fik jeg af en fransk husmor et af de første år, jeg boede dernede. Den er såre simpel, men absolut velsmagende, hvis man er til græskarrenes mildt sødlige smag: Man skærer et Hokkaido...
  2. September 2016: Courgette-gratin

    September 2016: Courgette-gratin

    Oprettet d.

    Det er højsæson for courgetter eller squash, og de fine gule her fra vores have skal egentlig plukkes nu, så de ikke bliver for store. Store courgetter er kedelige i smagen, får en masser kerner og kan ikke anvendes til...
  3. MAJ 2016: Bagt laks med tatarsauce

    MAJ 2016: Bagt laks med tatarsauce

    Oprettet d.

    Denne måneds opskrift: Bagt laks med tatarsauce Dejlig forret - eller hovedret, alt efter humør. Man kan bage en helt lakseside eller mindre stykker, og det er virkelig nemt. Man pensler et ildfast fad med lidt olie,...
  4. Marts 2016: Salade aux gésiers confits

    Oprettet d.

    Jeg har holdt det franske navn på opskriften - fordi den danske oversættelse nok vil skræmme nogle væk, og det ville være synd. Der er tale om en herlig salat, meget anvendt i det sydlige og midt-Frankrig, hvor man er...
  5. Februar 2016: Janssons Fristelse

    Februar 2016: Janssons Fristelse

    Oprettet d.

    I anledning af vores koncert med Perry Stenbäck, der er svensker, giver vi opskriften på en svensk klassiker, som er velsmagende, let at lave og billig. Som med mange store, nationale klassikere er der flere skoler, hvad tilberedning...
  6. November 2015: Gulerodssuppe

    November 2015: Gulerodssuppe

    Oprettet d.

    Igen er det en opskrift fra franskmanden Stéphane Reynauds "almanak" med en opskrift for hver dag, året rundt. Supper er altid godt i vinterhalvåret, og her er en af den meget nemme slags: Til 6 personer: 1...