Lidt om hvem vi er på Stampenborg

Stampenborg ligger i et smukt kuperet område omgivet af skov og marker. Her går vores geder rundt og nyder livet. Ulden fra mohair-gederne forarbejdes i Danmark, så vi er sikre på, at garnet, plaiderne, jakkerne og vestene kommer fra vores egne geder. Kødgederne slagtes lokalt og kød, spegepølser og røgvarer sælges i butikken, hvor du også kan købe vin til hverdag og fest samt sydfranske specialiteter som olivenolie, pâte, kryddersalt og sennep.

Du gør jo alt det, vi andre bare drømmer om”, siger nogle. Andre spørger: ”Hvorfor slider du med alt det her, når du egentlig kunne være gymnasielærer ?”



Virkeligheden er nok, at jeg altid har gjort de ting, jeg troede på. Og at når jeg tror på noget, så arbejder jeg også for det.

 

Den holdning kom ikke mindst til at stå sin prøve, da jeg slog mig ned i Sydfrankrig og skulle klare mig på den almindelige franskmands betingelser. 

Det lærte jeg utroligt meget af. Det, der optog mig, var at skabe relationer mellem folk fra forskellige miljøer og lande. Rejsearrangementer var en af metoderne. Blandt mine sydfranske venner, der talte mange vinbønder og ”almindelige mennesker” lærte jeg respekten for et vel udført arbejde, for det at leve i nuet, for mangfoldighed, frodighed og især for kvalitet forstået som omhu med det, man laver – om det så er fødevarer, foredrag eller foto. I forvejen havde jeg erfaring med at organisere og formidle, og dertil kom så mine musiske tilbøjeligheder, mange års interesse for håndarbejde og endelig min store passion: at lave god og smagfuld mad, gerne med udgangspunkt i det sydfranske landkøkken. Så efter 15 år i det sydfranske er aktiviteterne på Stampenborg et logisk resultat af mine erfaringer, uddannelse og interesser.

Min hverdag er delt mellem praktisk arbejde med dyrene og ejendommen, kreative aktiviteter med design og syning af mohairprodukter, rådgivningsopgaver i forbindelse med forskelligt konsulentarbejde og hele det sammensurium af elementer, der tilsammen udgør et godt arrangement, som giver inspiration til det gode liv. Når du kommer her, kan du derfor opleve vinsmagning, fortællinger eller musikalsk underholdning og et velsmagende måltid.

Stampenborg er et ideelt sted at holde konfirmation, fødselsdag eller firmaudflugt. Smukke omgivelser, ro, god akustik og et åbent køkken, hvor de gode varer er i centrum.

Vi tager imod grupper fra 8 og op til 60 personer.

I vores vinkælder har vi flere tusinde flasker vin fra Languedoc-Rousillon, og vi afholder regelmæssigt gratis vinsmagninger.

På Stampenborg får du et lille hjørne af Sydfrankrig – midt i Sønderjylland.
 

Åbningstider:

Butik og vinkælder:
Torsdag og Søndag: 14-17

Hanne Damtoft Johansen:

Hanne er Stampenborgs værtinde og tager sig af den daglige drift, maden og musikken, mens hendes mand Lars assisterer med idéer til en livsstil, der gavner sjæl og krop.

 

Fakta om Hanne: 

  • Født i 1956. 
  • Gift med Lars Gehlert Johansen, praktiserende læge. 
  • Cand.mag. i dansk og fransk 
  • Boet i Sydfrankrig fra 1982 til 1996. 
  • Fransk uddannelse i turisme. 
  • Europastudier. 
  • I bestyrelsen for Opera på Grænsen