Marts 2016: Salade aux gésiers confits

Oprettet d.

Jeg har holdt det franske navn på opskriften - fordi den danske oversættelse nok vil skræmme nogle væk, og det ville være synd. Der er tale om en herlig salat, meget anvendt i det sydlige og midt-Frankrig, hvor man er vant til at anvende stort set alt fra ænder og gæs.Salaten her er en lækkerbidsken - sprød salat med andekråse, der er langtidssprængt i andefedt. Vi sælger dåserne med kråsene (99 kr), og der er til i hvert fald en forret til 4 personer i sådan en dåse.

4 personer:
1 dåse "gésiers confits"
2 hjertesalat eller anden sprød salat
lidt olivenolie
vineddike
salt
peber 
evt. 2 pærer skåret i tynde skiver

Salaten skylles og rives i mindre stykker. Der dryppes lidt olie over salatbladene, der er lagt i en skål. Kråsene tages op af andefedtet i dåsen og skæres i mindre stykker. Der skal være lidt fedt tilbage på dem - og husk nu at gemme resten af gåsefedtet til f.eks. råstegte kartofler. Så rister man kråsene et par minutter på en mellemvarm pande. De hældes over salaten, et par teskefulde vineddike hældes på panden, der røres rundt i blandingen der stadig er på blusset. Når det hele er mumset godt igennem, hældes det over salat med kråse. Man kan tilføje tynde skiver af pære - men det er ikke nødvendigt. Spises mens kråsene stadig er lune med godt brød til