Koncerter på Stampenborg

Vi arrangerer koncerter året rundt med både kendte og mindre kendte kunstnere. Vi spænder vidt rent musikalsk - fra opera til rock. Det helt specielle ved koncerterne er, at vores spillested er lille. Så lille, at man kommer helt tæt på musikerne. Akustikken er derudover i top, og stemningen er intim og hyggelig.

Vi har f.eks. præsenteret Billy Cross og Aske Jacoby, Theessink og møller, Helge Engelbrecht og Naboerne fra Ansager, Lasse og Mathilde, Mike Andersen, Miriam Mandipira og operasanger Per Bach Nielsen.


Koncerterne kombineres i de fleste tilfælde med et hyggeligt måltid mad og god vin.

 
 
 
29.10. kl.12: The Clowns

The Clowns laver musik, der både er iørefaldende og med kant. Det er pop-rock med melodien i fokus og en karakteristisk vokal sunget af tekstforfatter og komponist Mette Kjær Østergaard-Nielsen. Numrene farves med den kendtegnende signatur-guitar spillet af Micolai Schartau Andersen. De to andre bandmedlemmer er Henrik Fogh Jensen og Morten Østergard-Nielsen. The Clowns har noget på hjerte: fortællinger, drømme og refleksioner over livet i med-og modgang er gennemgående temaer i tekstuniverset. The Clowns er inspireret af bl.a. REM, Alanis Morissette og Fleetwood Mac, men med tiden har The Clowns fundet deres egen lyd. Koncerten indgår i et spændende vin-og tapas-arrangement, hvor franske vinbønder præsenterer deres vine.

 

 
 
 
18.11.kl. 18.30: Mike Andersen solo
Rødekro-drengen, der er blevet en af Danmarks helt store blues-musikere kommer på besøg med en solo-optræden, der afslører, at nok er han dansk – og lokal, men hans udtryk er fuldstændigt internationalt. Hans kærlighed til de gamle blueslegender er tydelig, men den sammensætning af blues og soul, han leverer, er bestemt hans egen. Mike har en flot og stærk stemme og et spændende og avanceret guitarspil – og så er han en fin, klassisk sangskriver og en glimrende fortæller.  Mike fik Aabenraa Musikråds pris  i 2013 og han gæstede os i 2016, hvor der var udsolgt. Vi kan derfor love jer en flot musikalsk oplevelse. Bemærk, at Mike spiller ét langt sæt på 75 minutter fra kl. 20. Kl. 18.30 serverer vi en 3-retters koncertmenu.
 
 
 
 
12.12.kl. 18.30: JETTE TORP: JULEKONCERT

NU TÆNDES TUSIND JULELYS… og det gør der også i publikums øjne, når Jette Torp fylder rummet med sin smukke stemme og sit store nærvær. Sammen med musikeren Jan Kaspersen på guitar, fløjte, sang og saxofon tager Jette Torp publikum med på en både højtidelig, smuk og indimellem humoristisk julerejse. Jette siger selv om julekoncerterne:

 

"Hvert år, når julen nærmer sig, elsker Jan og jeg at finde julesangkassen frem, genopfriske de sange og salmer vi slet ikke kan komme udenom, Dejlig er den himmel blå - nu tændes tusind julelys o.a. og samtidig gå på jagt efter nye tekster og julemelodier. I år faldt valget bl.a. på Kim Larsen Endelig Jul og den svenske Jul, Jul strälande jul. Fællessang med publikum er en fast del af vores julekoncerter og vi kommer også altid på et tidspunkt omkring Irland med en sang eller to akkompagneret af fløjte, guitar og a capella sang”.

Inden koncerten serverer vi en 3 retters koncertmenu, der naturligvis har noget med jul at gøre.

 

 

 
 
23.06.18 kl. 18.30: THOMAS KJELLERUP - SANKT HANS
Thomas Kjellerup er en af de kendteste visesangere i Danmark og har turneret landet rundt - mange gange. Det store gennembrud var "Annis sang" i 1991, og siden da har Thomas Kjellerup haft den ene succes efter den anden. Han er en af de få musikere, der i dag magter at stå alene på en scene en hel aften med en akustisk guitar og sin stemme.
Vi har efterhånden fået tradition for at fejre Sankt Hans på Stampenborg, og det nyder vi selv meget. Først spiser vi en god dansk middag af friske råvarer, dernæst dejlig dansk musik og i pausen tænder vi bålet og synger Sankt Hans Visen. Vi har allerede haft glæden af Thomas Kjellerups optræden til Sankt Hans to gange og kan stå inde for, at hans tilstedeværen betyder dansk sommeraften af den bedste af slagsen.
 
 
 
 
17.11.18 kl. 18.30: CLAUDE BOURBON - SPANSK BLUES OG MIDDELALDER

Vi kan vel kalde ham en ægte trubadur, franskmanden med bopæl i England og med et turné-program, der kan gøre en helt svimmel. Claude er klassisk uddannet på guitaren, som han håndterer på en helt unik måde. Han er fascineret af middelaldermusikken, men også af blues, og ofte formår han netop at give de store klassiske mesterværker en drejning mod blues, som er overraskende og stemningsfyldt på én gang. Claude har gæstet os et par gange, og publikum har nydt oplevelsen af denne kunstner, som udstråler musikalitet og seriøsitet.